Von

donderdag 21 februari 2013

Gezonde Smoothie

Manlief zijn kies is getrokken bij de kaakchirurg. En alhoewel mannen meestal erg goed zijn in zielig doen heb ik nu wel echt een beetje medelijden met hem want hij heeft echt pijn. Hij is ook nog eens heel erg verkouden en dus heeft ie last van zijn neus en keel (en oren en ogen). Hij is dus echt een beetje zielig en dus moet ik goed voor hem zorgen.
Goed eten, rust, vitamientjes en af en toe een kusje moet helpen. Alleen dat eten gaat niet zo goed met die getrokken kies. Brinta, vla, musli, soep etc wordt dus het dieet voor komende week. Maar echt veel vitamientjes gaat ie daarmee niet binnen krijgen...Dus gaan we aan de groene smoothies. Veel fruit en een beetje groente erbij.


BoodschappenlijstjeOm nog even terug te grijpen over hoe zielig mannen kunnen zijn als ze ziek, zwak en misselijk zijn - het zijn net kleine kinderen. En een smoothie die er groen uitziet gaan ze niet opdrinken. Vanavond gaan we dus beginnen met een wat aantrekkelijker gekleurd exemplaar.
Ingredienten

  • Bosvruchten
  • Aardbeien
  • Yoghurt
  • Veldsla


Ik gebruik de bevroren varianten van de bosvruchten en de aardbeien omdat die makkelijk te bewaren zijn voor de volgende keer dat ik een smoothie maak.


Alles in de blender - ff blenderenJe mag de smoothie even voorproeven natuurlijk. Vindt je hem wat zuur door de bosvruchten of de yoghurt voeg dan een beetje honing toe voor de smaak.

En klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten